O Meni

Kako sam dobio stotine poruka na temu ko sam ja, da li sam neki prevarant, zašto se krijem i sl. odlučio sam da se kroz ovaj tekst ukratko predstavim.

Ja sam stvarno Filip Savić (a ne neki Pera Perić koji se krije iza Filipa) i bavim se digitalom skoro 10 godina. Kada kažem digitalom mislim na sve što se odnosi na promociju proizvoda i usluga putem interneta i digitalnih medija. Počeo sam svoju karijeru u drugoj godini fakuteta (FON sam zavšio), tako što sam osnovao jednu malu marketing agenciju.

Pre osnivanja te agencije, mislim da sam više vremena proveo gledajući silne kurseve digitalnog marketinga nego što sam učio. Kako sam skapirao da me ne zanima IT, smer koji sam studirao, ovo mi je postala glavna zanimacija i uživao sam u tome.

Sećam se da sam u tom trenutku imao oko 500 eura u šteku, i to sam onako disciplinovao čuvao. Svako malo, taj štek se uvećavao za 20-30 eura.

I onda u jednom trenutku mi izleti neka reklama kao ‘Kako da pokrenete online marketing agenciju...’ ili nešto u tom fazonu, na engleskom naravno. Odgledam ja promo video, pogledam sajt, stotine testemonijala, oduševim se. Ovo je baš ono što mi treba.

Jedina fora je bila što je kurs koštao 777 eura, ni manje ni više. Ja reko ajde taman još malo da razmislim, pa ako i dalje budem želeo da kupim snaći ću se za pare. Iskreno mislio sam da će me proći interesovanje. Ali narednih 7 dana nisam mogao da prestanem da razmišljam o tome. Imao sam neki čudan osećaj u stomaku. Kao da sam znao da je to to, i morao sam da kupim taj program i da počnem nešto da radim, nisam imao više šta da čekam.

Snađem se ja nekako za ostatak novca, i kad sam kupio program bio sam presrećan, bukvalno. Znači kupio sam program negde u oktobru druge godine, i polako sam ga prelazio do januara sledeće godine. Čitao, podvlačio, istraživao...

I tako sam u januaru krenuo da radim sa lokalnom apotekom iz kraja (vlasnica apoteke je bila naša kućna prijateljica). Krenuo da primenjujem ono što sam učio, i malo po malo počne to da lični na nešto. Skapira Mira (vlasnica) da ima tu potencijala pa kaže ajde da dovedemo i fotografa. Uozbiljimo mi tu celu priču, profi video, profi slike, marketing puca. I tako sam ja radio marketing toj apoteci tačno tri i po meseca dok nisam dobio prvu preporuku. Mira me je preporučila svojoj prijateljici koja ima svoj restoran, i to je postao moj prvi plaćeni klijent.

...par godina unapred.

Do tada sam već dobro ispekao zanat što se tiče digitalnog marketinga, polako je sve počelo da dobija smisao. Mislim da sam već prošao brojku od 50ak klijenata koje sam imao za tih skoro 5 godina, kako apoteka i restorana, tako i ozbiljnih IT i FMCG brendova. Osećao sam da znam mnogo više nego neki ’eksperti’ što se promovišu.  

I tad polako počinje dropshipping da postaje popularan (pre nekih 5 godina). Bio je popularan i pre toga, ali nekako nisam ozbiljno shvatao taj biznis model. Mislio sam da je neki kratkoročni trend i da će proći. Ali tu sam se ozbiljno prevario.

Napravim ja moj sajt, sredim ga lepo, odmah suzim na beauty nichu za žene, i počnem... Ja sam u naredna 3 meseca zaradio isto para kao u poslednjih godinu dana dok sam imao agenciju, sa upola manje vremena. Nisam znao da li se to stvarno dešava, ili sanjam.

Svidi se meni dropshipping mnogo, i krenem ALL IN. Pre sam radio 10h dnevno, sada sam krenuo 12h. Otvorim 5 shopova u 5 različitih zemalja na 5 različitih jezika (haos), krenem punom parom. I tako gruvam, gruvam, gruvam i u jednom trenutku potpuno pregorim, sve mi se zakomplikuje, počnem da dobijam stotine refundova, i stopiram sve. Napravim post od mesec-dva da vidim šta sam dobro radio, šta nisam, šta treba da menjam a šta ne.

Nakon tog posta, krenem ispočetka. I od tada, pa do sada, imam stvarno veoma dobre i konstantne rezultate. Naravno, bilo je tu puno padova usput, ali mislim da sam došao do nivoa kada bi sa nekim malo boljim srpskim životom mogao da živim do kraja života, a da ne zaradim više ni dinar jedan.

Ali to mi nikad nije bio cilj. Uvek mi je bio cilj da iskoristim svoj pun potencijal u životu, a smatram da nisam došao ni do 10%, tako da ću nastaviti još jače.

Mislim da, iako imam mnogo još da učim, posedujem konkretno i praktično znanje i iskustvo koje mogu drugima da prenesem i da im skratim godine i godine života.

Upravo zato sam želeo da napravim kurs koji ću prodavati na stranom tržištu, i od čega takođe planiran da napravim ozbiljan biznis. Kao što znate do sada, ne može se napraviti ozbiljan biznis ako proizvod koji prodajete nije vrhunski. Zato sam dugo i strpljivo čekao sve dok nisam došao u fazu da mogu da napravim vrhunski proizvod.

Više puta sam napomenuo da ovo što prodajem kod nas meni uopšte ne znači finansijski, već želim da testiram koncept, da prođem sve greške i situacije kako bih imao perfektan model za inostranstvo. Kada kažem testiram koncept ne mislim da testiram proizvod (kurs), jer znam da je stvarno vrhunski, već da testiram marketing. Da li bolje radi email, ili messenger bot, ili funnel 1 ili možda ipak funnel 2. I onda kada krenem napolju da prodajem da imam sve spremno.

Ne želim da napišem baš autobiografiju ovde, ali eto, to vam je ukratko ko sam ja. Ukoliko neko ne želi da kupi kurs jer me nije video uživo ili na Facebook reklami, verujte mi da sam ja potpuno ok sa tim. Nekome ovo nije bilo ni potrebno da krene da radi na sebi, dok drugima neće biti dovoljno ni 1000 strana. Ali ne može čevek svima da udovolji.

Ako niste i dalje kupili kurs, to možete uraditi ovde: https://filipsavic.com/products/master-kurs

P.S. Često razmišljam o tome šta bi bilo da ja nisam kupio kurs od 777 eura. Da li bih nastavio da studiram ono što ne volim samo zato što ne znam za nešto bolje. Možda da, možda i ne. Ali jedna od bitnijih stvari koje sam naučio u životu jeste da se nikada nisam kajao zbog stvari koje sam uradio, nego zbog stvari koje nisam. Razmislite malo o tome.